Cuma , 26 Nisan 2024

SAÇTAKİ EGZAMAYI GEÇİREN MUCİZE





SAÇ DERİSİNİ BESLEMEKTEDİR
Yapılan araştırmalara göre tesbih ağacı aynı zamanda saç derisi besleyen yağ asidi içermektedir. Bu sayede saçlar nemlenerek, parlak ve canlı bir hale gelir.





SAÇTA OLUŞAN EGZAMAYA İYİ GELİYOR
Kuru, yetersiz beslenmiş veya kaba tüyleri pürüzsüz, ipeksi bir dokuya dönüştüren tesbih ağacı yağı, egzama veya dermatit, kaşıntılı, kuru, kırmızı, pul pul dökülme gibi saç derisinde oluşan sorunları gideriyor.

BİTLERDEN HIZLICA KURTULMANIZI SAĞLAMAKTADIR
Tesbih ağacının bir diğer adı da neem ağacıdır. Tesbih ağacının faydaları arasında saçta oluşan bit ve böceklenmeleri önlemesi de yer almaktadır. İçerdiği insektisidal bileşeni sayesinde oluşan bitlerden hızlıca kurtulmanızı sağlar.





ivilcelerde ; Kullanımıyla, sivilce ve akne problemleri büyük ölçüde tedavi edilecektir. Ciltte biriken mikrop ve bakterilerin kırılmasında etkili olan tesbih ağacı yağı, sivilcelerin artması için uygun ortamı yok edecektir. Sivilcelerin büyük ölçüde azalmasını sağlayan tesbih ağacı yağı, özellikle iltihaplı sivilcelerin kurumasında etkili olmaktadır. Sivilcelerin ardından ciltte kalan sivilce lekelerinin yok olması için de kullanılan tesbih ağacı yağı, yüz temizleme işlemlerinde faydalı olmaktadır. Makyaj temizliğinde kullanılan losyonlara tesbih ağacı yağı ilave edildiğinde, makyaj kalıntılarının tam olarak çıkması sağlanacak ve cilt beslenecektir.





TESBİH AĞACI YAĞI İLE SAÇ MASKESİ
1 çay kaşığı Tesbih ağacı yağı
3 çorba kaşığı avokado yağı
4-5 damla lavanta yağı
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bunu saç derisine ve saçınıza uygulayın ve hafifçe masaj yapın. 1 saat sonrasında ılık su ile durulayabilirsiniz.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …