Cumartesi , 27 Nisan 2024

TIRNAK BATMASI TEDAVİSİ ASLINDA BU KADAR BASİTMİŞ





ELMA SİRKESİ
Dezenfektan özelliği olan sirke ile tırnak batması sonucu oluşan iltihabı ortadan kaldırabilirsiniz. Bir leğenin içerisinde eşit oranlarda sıcak su ile sirkeyi ekleyin ve tırnak batması olan tırnağı içerisinde 15 dakika bekletin. Günde 2 – 3 kez uygulayın ve çıkardıktan sonra kurulayın.





Tarif 1:Batık tırnağın içerisinde bekletilmesi için sıcak suya nane ekliyoruz. Tırnağımızı içerisinde 15 dk kadar beklettikten sonra çıkarıp kuruluyoruz. Daha sonra eşit miktarda hint yağı, limon yağı ve limon suyunu karıştırıp tırnaklarımıza masaj yapıyoruz.





Tarif 2:50 gram kafuru 500 gram suyun içinde 5 dakika kaynatın. Bu karışımı 1 leğen ılık suyun içine boca edin. Ayaklarınızı leğenin içinde 15 dakika bekletin. İyice kuruladıktan sonra tırnaklarınızı küt şekilde kesin ve ayaklarınıza kolonya sürün. Ardından 1 çorba kaşığı vazelin, 2 adet antibiyotik ve 1 çorba kaşığı limon suyunu karıştırın. Bu karışımı tülbentlerin üzerine dökün ve bu tülbentlerle ayaklarınızı sarın. Bu şekilde mümkün olduğunca uzun süre kalın. Formülden sorununuz ortadan kalkana kadar yararlanın.





1 kova sıcak suyun içine yarım kâse nane ve 20 gram kâfur atıp kaynatın. İyice kaynadıktan sonra ılıklaşana kadar bekleyin. Bu suda ayaklarınızı 30 dakika bekletin. Ardından 1 çorba kaşığı vazelin ile 5 adet dövülmüş aspirini karıştırıp masaj yaparak ayaklarınıza sürün. Bir uzmana görünmeyi de ihmal etmeyin.




Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …