Cuma , 26 Nisan 2024

Ünlü 3 An’ketçi Seçimi O İsim İlk Turda Kazanacak !





GENEL SEÇİMLER
Genar Araştırma’nın anketinde vatandaşlara “Bugün bir milletvekili genel seçimi yapılacak olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu.
Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin oy oranı yüzde 7.3, son anketlerde büyük düşüş yaşayan İYİ Parti’nin oy oranı ise yüzde 7.4 olarak ölçüldü.





Cumhurbaşkanı ERDOĞAN 3,4 PUAN ÖNDE
Ankette son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılması halinde oraya çıkacak oy oranlarına ilişkin sonuçlar paylaşıldı.
Sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 51.7, Kılıçdaroğlu ise yüzde 48.3 oranında oy aldı. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan en yakın rakibine yüzde 3.4 oranında fark attı.





SEÇİM YAKLAŞTIKÇA TAŞLAR YERİNE OTURUYOR
Başkanlık sistemlerinde seçimler birbirine yakın oylarla sonuçlanır ve birden çok aday olsa da en nihayetinde 2 aday arasında birbirine yakın şekilde neticelenir. Bu anlamda seçime yakın bir zaman kala ancak taşlar tam manasıyla yerine oturabiliyor. Ve şu an o sürece girdik. Her geçen gün tablonun daha da netleştiği bir aşamadayız ve seçmenin tercihlerinin biraz daha netleştiğini görüyoruz.





KARARSIZLARIN TERCİHİ ERDOĞAN VE AK PARTİ OLUYOR
Kararsızların ağırlıklı olarak AK Parti’nin ve Sayın Erdoğan’ın seçmen kitlesi olduğundan ve yeniden burada konsolide olmasından hareketle bakacak olursak onların da son dönemde kararların netleşme eğilimi içerisinde olduğunu müşahede ediyoruz.

Kaynak: Sabah com tr

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …