Cuma , 26 Nisan 2024

ÜNLÜ PROFESÖR DEPREM HAKKINDA SON UYARISINI YAPTI





2012 yılında bu olacakları bilen Üşümezsoy, uyarısını yapmasına rağmen kimse dinlemedi. İzmir’deki depremin yaraları sarılmaya devam ederken Jeoloji Uzmanı Şener Üşümezsoy, Yeniçağ’a özel açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 30 Ekim’de yaşanan ve son olarak 114 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan büyük depremin ardındaki gerçeği açıklayarak, “Samos depremi bir İzmir depremi değildir ama diğer fay ise tam İzmir kıyısında oluşan bir deprem olarak oluşmuştur ve oluşacaktır.



Bu anlamda 1668’te ve 1778’te kırılan bu fayın 19. yüzyılın sonunda bir kez daha kırıldı. Bundan sonraki kırılma Samos fayının kırılmasıyla bağlantılı olarak Samos’un güneye doğru çekilmesiyle İzmir bloğunun kuzeyindeki Narlıdere Güzelbahçe fayında gerilim artmıştır” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Üşümezsoy, “Depremin şi-ddetini bu şekilde görüyoruz. Renklerle görüldüğü gibi; içerideki en yüksek şi-ddet kırmızı renk ile ifade ediliyor. 8. dereceden düşerek şi-ddetin azalım eğrilerini görüyoruz. Bu anlamda, bölgedeki depremin etkilerini anlamak için bu harita bize bilgi veriyor. Turuncu renk 8’i, koyu sarı 7, sarı 6, yeşil 5, mavi 4 şi-ddetinde olduğunu gösteriyor.


Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …