Cumartesi , 27 Nisan 2024

Usta ismi maalesef ki kaybettik





KILIÇDAROĞLU’NDAN NURİ SESİGÜZEL İÇİN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ses sanatçısı ve oyuncu Nuri Sesigüzel için taziye mesajı yayımladı.





Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, “Usta ses sanatçısı ve sinema oyuncusu değerli Nuri Sesigüzel’in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Nuri Sesigüzel’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

TATLISES’TEN SESİGÜZEL PAYLAŞIMI
İbrahim Tatlıses sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Nuri Sesigüzel ustamızı kaybetmişiz, duydum üzüntümü anlatamam tüm sevenlerine ailesine baş sağlığı dilerim.





NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?
Nuri Sesigüzel, 1943 yılında Şanlıurfa’nın Birecik kazasında doğmuştur. Asıl adı Nuri Kaçtaş’dır. Çiftçilik yapan babası ‘Mağo Ağa’ (Mehmet) Urfa’ya bağlı Halfeti’nin Karamezra köyündendir. Mağo Ağa, Beziki; annesi Nazey ise Ketik aşiretlerindendir. İlk ve orta tahsilini tamamladıktan sonra 13 – 14 yaşlarında çok sevdiği Halk müziğine gönül verdi. 14 yaşında saz çalmaya başladı. 1961’de İstanbul Radyosunun açmış olduğu sınavları kazandı ve Radyo sanatçısı olarak profesyonel sanat hayatına başladı. Plak şirketlerinin ilgisini çekince, 300’ü aşkın plak doldurdu. 1963’te sinemaya başladı.Yaklaşık 40 sinema filminde rol aldı.





NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?
Nuri Sesigüzel, 1943 yılında Şanlıurfa’nın Birecik kazasında doğmuştur. Asıl adı Nuri Kaçtaş’dır. Çiftçilik yapan babası ‘Mağo Ağa’ (Mehmet) Urfa’ya bağlı Halfeti’nin Karamezra köyündendir. Mağo Ağa, Beziki; annesi Nazey ise Ketik aşiretlerindendir. İlk ve orta tahsilini tamamladıktan sonra 13 – 14 yaşlarında çok sevdiği Halk müziğine gönül verdi. 14 yaşında saz çalmaya başladı.





Denizli Er Eğitim Merkezi’nde askerliğini yaptıktan sonra memleketi Birecik’e döndü. Ardından da 1960 yılında İstanbul’a gitti, Balat’taki ablasının evine yerleşti. 1961 yılında İstanbul Radyosunda yapılan sınavları geçerek Radyoda kendi derlediği ilk türküsünü okurken ona sazıyla Nida Tüfekçi eşlik eder.

Sonraki Haber

sanatçı vefat etti

sanatçı vefat etti ünlü Saz sanatçısı vefat etti Sevilen sanatçıdan acı haber Kolbastı oyunun bulucularından …