Salı , 30 Nisan 2024

Ve Duyuruldu Artık 1 Temmuz İtibariyle Serbest





Bakanlığın “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri” genelgesinde, düğün ve nikah törenlerinin belirli kurallarla uygulanacağı, nişan ve kına gecesi gibi etkinliklere ise izin verilmeyeceği bildirildi.





Kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabına ilişkin tedbirler doğrultusunda, nikah törenleri ile nikah merasimi şeklindeki düğünlerin; açık alanlarda Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması, kapalı alanlarda ise bu kurallara ilave olarak kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması ve azami 100 davetliyle sınırlandırılması kaydıyla 1 Haziran’dan itibaren yapılabileceği belirtildi.





Genelgede, yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran’da son verileceği, bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramının yapılabileceği, kapalı alanlarda kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırının uygulanmayacağı bilgisine de yer verildi.15 Haziran itibarıyla kalkan bazı kısıtlamalar ile kapalı alanlarda yapılacak nikah törenleri ve düğünlere yönelik daha önce belirlenen azami 100 davetli sınırlandırması kaldırıldı. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramına da yeniden başlandı. Haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme sürecinde nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz’dan sonra izin verilecek.





Randevu sisteminin tüm kayıtlı çalışanlara açılmasıyla risk grupları kadar gençler de sağlık merkezlerine koştu. Sağlık ocakları ve hastanelerle birlikte sürdürülen evde aşılama çalışmalarına mobil ekipler de eklendi. Ankara Şehir Hastanesi’ne aşı için gelenlerden Sahide Esra Oto da aşıyla birlikte salgını azaltma yolunda ilerlemeyi umut ettiğini söyledi.Nüfusuna oranla en yüksek aşılamanın olduğu Edirne ile Türkiye’de ilk 10 kent arasında yer alan Kırklareli’nde aşı merkezlerinde hareketlilik yaşandı. Edirne’de 277 bin 54, Kırklareli’nde 228 bin 539, Tekirdağ’da 473 bin 975 doz aşı yapıldı. Kocaeli, Körfez’de Kaymakamlık hizmet binasının bahçesine kurulan çadırda yoğunluk oluştu. Aşısını yaptıran Serap Zorlu “Yaşamak istiyorsak aşı yaptırmalıyız” diye konuştu.





Samsun’da halkın yoğun ilgisi nedeniyle 30 dakikada 1000 aşı rakamına ulaşarak kentte rekora ulaştıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, “Bu sabah (dün) 30 dakikada 1000 aşı rakamına ulaşarak güne bir rekorla başladık. Günlük aşı kapasitesini 21 bine yükselttik” dedi





Balıkesir’de, SGK’ya bağlı çalışanların eklenmesiyle dün 13 bin 982 kişiye aşı yapıldı. Emre Eryıldız, “Umarım herkes bir an önce aşısını olur ve bu süreci atlatırız” dedi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde ve aşı odalarının bulunduğu koridorda yoğunluk oluşmaması için güvenlik önlemleri alındı. Beş saatte 2000 kişiye aşı yapılırken, ağırlıklı Biontech’in tercih edildiği görüldü.




Sonraki Haber

Fay Hattı Geçen İller

Fay Hattı Geçen İller SON DAKİKA HABERİ ! Fay Hattı Olan İller Tek Tek Açıklandı. …