Pazar , 28 Nisan 2024

VÜCUDUMUZDAKİ MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ





6- Uykusuzluk
Kalitesiz uyku veya uykusuzluğun ardında yatan birçok neden olabilir. Bunlardan en muhtemeli de magnezyum eksikliğidir. Yapılan araştırmalara göre magnezyum takviyesi alan kişiler, almayanlara oranla geceleri uyanmadan kesintisiz uyuyorlarmış. Uyumakta güçlük çekiyor ve uyuyunca da en küçük seste uyanıyor musunuz?
Bunun nedeni de magnezyum eksikliği olabilir. Daha iyi bir uyku için daha fazla magnezyum içeren yiyecek tüketmeniz gerekiyor. Yapılan bir araştırmada magnezyum alımı yüksek olan bireylerin rahatça uykuya daldıkları kanıtlandı.





7- Tatlı krizi
Tatlı krizine girmeniz magnezyum eksiliğinden kaynaklanmıyor olsa da en büyük nedeni budur. Çikolata magnezyum açısından zengindir. Tatlı krizine girdiyseniz magnezyum içeren şeyler yemeniz önerilir. Vücudunuzda yeterince magnezyum yoksa ve vücudunuz sizi uyarmaya çalışıyorsa, bunu şekerinizin düşmüş olabileceği yanılgısıyla karıştırmanız mümkün. ‘Tatlı krizim tuttu’ dediğiniz anlarda ceviz, fındık veya meyve yemeyi deneyin. Yanıldığınızı anlayacaksınız.

8- İlac kullanımı
Herkes maalesef kullandığı ilacların yan etkilerini iyice bilmiyor. bazı antibiyotikler, doğum kontrol haplar, astım ve kalp ilacları magnezyum eksikliğine yol açıyormuş.




Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …