Cuma , 26 Nisan 2024

Yayınlanması resmi gazetede gerçekleşmişti






TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 2020 Aralık ayı enflasyon oranı, aynı zamanda yıl bazlı enflasyon oranın belirlenmesine sebep oldu. Bu durum tüm emekli maaşı ve memurların alacağı zam oranlarını da ortaya çıkmasına sebep oldu. Devlet memurlar, geçici personeller geçtiğimiz altı ayın enflasyon oranlarına bağlı odluğu biliniyordu. Bu duruma göre emekli memurlar en düşük 114 lira, en yüksek de 735 lira ek ödeme alacak.




Memurlar ve emekliler uzun zamandır bu haberi bekliyordu. 2021 Ocak ayında gelecek olan maaş zamları merakla beklenmekteydi. Salgının getirdiği ekonomik dalgalanmaları da yakından hissettirmesi, gözleri yapılacak zamma yöneltti. 2020 Aralık ayı enflasyon oranının belirlenmesiyle birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamda belli oldu. Bunları yanı sıra memur emeklilerinin alacağı ek ödemelerde de bu zamdan etkilendiğini hatırlatmakta fayda var.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …