Cuma , 26 Nisan 2024

2023 emekliye zam yasasıyla kesenin ağzı açıldı… İşte son tutarlar





ZATEN EMEKLİ MAAŞI ALIYORUM, MAAŞ TAŞIMA İŞLEMİNİ NASIL YAPACAĞIM?
Sadece T.C. kimlik numaranızı gösteren kimliğinizle birlikte size en yakın banka şubesine giderek ya da bankanın internet ve mobil şubesinden e-Devlet şifresiyle banka değişikliği işleminizi yapabilirsiniz. Bankalar maaşında promosyon blokesi bulunanların ise şubeye gelmesini istiyor.

İlk kez emekli promosyon başvuru yapacakların banka şubelerine gidip detaylı bilgi aldıktan sonra başvurusunu gerçekleştirmesi daha verimli bulunuyor.





EMEKLİ MAAŞI İÇİN BANKAMI DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM?
Banka promosyonunu aldıktan sonra daha cazip bir kampanya çıkarırsa bunu değerlendirebilirsiniz. Burada örnek gösterip bankanızdan tutarı artırmasını isteyebilir ya da başka bankayı tercih edebilirsiniz. Bankayı değiştirmenin herhangi bir cezası yok. Sadece, aldığınız promosyon ödemesinden kalan süreye ait kısmı iade etmeniz gerekiyor.





PROMOSYONDA İADE TUTARI NASIL HESAPLANIR?
Bankaya yapılacak iade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplanıyor. Örneğin; 6000 lira promosyon aldınız, 3 yıllık taahhüdünüzün dolmasına 1 yıl süre kaldı. 1 yıllık sürenin promosyon tutarı olan 2000 lirayı iade ederek bankanızı değiştirebilirsiniz.





Kredi borcu zamanında ödendiği sürece emekli istediği bankadan maaşını alabiliyor. Bazı bankaların da sözleşmesini bitiren emeklilere çok küçük rakamlar teklif ettikleri şikayetleri bulunuyor. Tüm şikayetler için tüketici hakem heyetlerine başvurmak mümkün. (SABAH)

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …