Cuma , 26 Nisan 2024

Altın fiyatları için kritik süreç başladı! Dev isimlerden altın tahmini





SÜREÇ İKİ HAFTA DAHA SÜREBİLİR
Ons altının 1900-1950 dolar aralığında sıkıştığını dile getiren İslam Memiş, “Öncesinde 2169 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın tekrar geriledikten sonra bu bant aralığına sıkıştırıldı. Ne aşağı ne de yukarı bu bant aralığını kıramadığını gözlemliyoruz. Yani ons altının sert bir şekilde düşmesi ya da çıkması baskılanarak engelleniyor ve ons altın belli bir bant aralığında sıkıştırılıyor böylece dolar yatırımcısının altın ve gümüşe geçiş yapmasının önü kesiliyor. Bir sonraki toplantıya da kadar da bu bant aralığındaki sıkışmanın devam edeceğini düşünüyorum. Piyasalara baktığımızda bu daralmanın taktiksel değişimden kaynaklandığını siz de göreceksiniz.





Gram altın da 900 ile 930 lira arasında bir bant aralığının dışına çıkamıyor. Bazen ons altın ya da dolar TL kurundan dolayı bandı aşsa da bunlar kalıcı olmayıp yine bu bant aralığına dönüyor. Mesela geçen hafta 895 lira seviyesine kadar gerilemiş ancak hemen toparladı. Çünkü ons altın da toparladı. Buradan gram altında da 900-930 bant aralığında bir sıkışmanın devam edeceği işaretini alıyoruz. Benzer durum gümüş için de geçerli. Dolayısıyla kontrollü bir şekilde önümüzdeki bir iki hafta boyunca bu sürecin devam edeceğini söylüyorum. O yüzden piyasalarda çok yüksek bir beklenti içine girmemek gerek. Ne dolar uçacak kaçacak ne de gram altın. Fed, bu taktikle birlikte bütün döviz kurlarında bütün emtia fiyatlarında kontrolü eline aldı. Muhtemelen 2 hafta boyunca istediği gibi piyasaları manipüle etmeye devam edeceğini tekrar belirtmek isterim” dedi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …