Cuma , 26 Nisan 2024

BALKANLARDAN GELİYOR! LİSTEDE 24 ŞEHİR VAR





Uzmanların “Kış geri geliyor” açıklamasının detayları belli oldu. Salı gününden itibaren balkanlardan yurda giriş yapacak soğuk hava dalgası kar yağışını da beraberinde getirecek. Meteoroloji listesinde kar yağışı beklenen 24 şehir yer aldı ancak uzmanlar daha fazla şehirde kar beklendiğine işaret ediyor. Öte yandan İstanbul tahmini de değişti. Hava uzmanı Kerem Ökten, şehirlerde beklenen kar yağışına dair görsel paylaşarak İstanbul açıklaması yaptı. Meteoroloji’den zirai don uyarısı da geldi. İşte detaylar…





Bugün hava nasıl olacak?: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevreleri, Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimlerinin genellikle yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor.





Öte yandan Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği; yağışların Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Sıcaklık: Hava sıcaklığının bugün yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcaklığın, hafta başından itibaren ise hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor.





Rüzgar: Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Ege Bölgesinde kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …