Perşembe , 2 Mayıs 2024

Bir İlk Gerçekleşti! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Milyonlarca Emekliyi Kapsıyor !





Çalıştıkça Emekli Aylığının Düşmesine Çözüm Çalıştıkça emekli aylığının düşmesine çözüm getirilmesi de öngörülüyor. Bu kapsamda düşük ücretli sigortalıların prim günlerini doldurmaları ardından kayıt dışı çalışmalarına engel olmak adına gereken düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Çoğunlukla de sistemden ortalama çıkış yaşı olan 52 yaşı ardından vatandaşların çalışmalarına teşvik olmak adına emeklilik parametreleri düzenlenecek. Yayımlanan rapor hedefiyleda emekli aylıklarının çalıştıkça düşmesine büyük ölçüde yer verilmiş durumda.





Bu kapsamda emeklilik parametrelerinin bütün dönemleri kapsayacak şekilde olmasının daha hakkaniyetli ve istihdam hedefiyleda kalmaya teşvik edeceği doğrultusunda düzenlemeler yapıldı. Hem de rapor hedefiyleda konuya dair gelecek dönemlerde intibak yasalarının çıkarılması ihtimaline de vurgulandı. Çoğunlukla de sosyal güven destek primlerinin kayıt dışı olmasını önlemek adına ve ödenen prim karşılığında ek hakların olduğu da belirtildi. Kolay Sigorta İmkânı Esnek istihdamı sağlamak adına çalışanların kayıt altında tutulmaları da daha kolay bir hale getiriliyor.





Bu kapsamda kısmi süreli çalışanları istihdam eden işverenler hedefiyle sürekli olarak işçi istihdam eden işverenlere göre daha kolay sigorta imkânı tanınacak. İşsizlik Ödeneklerinde Borçlanma İmkânı İşsiz olan vatandaşlar boş geride bıraktığımız sürelerini çalışma hayatına girdiklerinde geriye dönük borçlanma olarak kapatabilecekler.





Yine isterlerse işsiz kaldıkları dönemlerde de sigortalarını yatırarak prim borçlarını tamamlayabilmektedirler. Rapor hedefiylede işsiz kalınan dönemler hedefiyle tıpkı askerlik döneminde olduğu gibi primlerde borçlanma imkânı olacak. Düşük Gelirli Çalışanlara Tam Maaş Hakkı Mikro sosyal sigorta programları ile düşük gelirli çalışanlara tam maaş hakkı tanınacak. Vergiden muaf olan düşük gelirli çalışanlar hedefiyle düşük prim ödeneği sahibi olan programlardan yararlanabilecek. Eksik prim ödemeleriyle tam maaş alma hakkından faydalanacaklar.

Sonraki Haber

bu ürünlerde!

Marketteki o konserve ürünlerinde kimyasal madde tespit edildi! Sakın o ürünleri tüketmeyin! Birçok insanın hayatını …