Cumartesi , 27 Nisan 2024

Çocukların bağışıklığını 3 yıl zayıflatıyor…





‘AŞI KARŞITLIĞI EN BÜYÜK KÖTÜLÜK’
Prof. Dr. Ceyhan, “Halkımız, uzman olmayan kişilerin sosyal medya ve TV kanallarındaki konuşmalarını kesinlikle dikkate almasınlar” değerlendirmesini yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü:





“Aşılanma konusunda en doğru kaynak Sağlık Bakanlığı’dır. Sosyal medya üzerinden oluşturulan dezenformasyona karşı özellikle ebeveynler uyanık olsun. Aşı karşıtlığı insanlara yapılan en büyük kötülüktür. Aşı sayesinde her yıl 3 milyon çocuğun ölümü engellenirken, aşılanmayan çocuklarda 23 kat fazla boğmaca, 9 kat fazla suçiçeği, 6.5 kat fazla pnömoniden hastaneye yatış riski bulunuyor. Türk halkının gen haritasının bozulmaya çalışıldığı, aşılarda zehirli cıva ve alüminyum olduğu yönündeki dedikodular, gerçeği yansıtmıyor.”





Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da ülke genelinde kızamık vakaları görmeye başladıklarını belirtirken, Şubat başından itibaren özellikle İngiltere ve Avrupa genelinde benzer bir yükseliş eğrisi olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Kara, pandemi döneminde uzman olmayan birtakım kişilerin aşı karşıtlığı propagandası yapıp, yanlış algı oluşturduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Kızamık, çok hızlı bulaşan bir hastalık. Bir vaka 18 kişiye hastalığı bulaştırabiliyor. Toplumun yüzde 98’i kızamık aşılıysa salgın riski ortadan kalkıyor. Ancak bu oranın yüzde 94’e gerilemesi, risk yaratır. Türkiye’de aşılama oranlarımız yüzde 97’den az değil. Ancak yine de artış eğrisini dikkatle takip etmeliyiz.”




Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …