Cuma , 26 Nisan 2024

Dengeler değişti





ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Van’a giderek esnaf ziyaretinde bulundu ve kaldığı otelde bir konuşma yaptı.
İkinci tura kalması durumunda destekleyecekleri aday konusunda Oğan, “Eğer ikinci tura kalamazsak, cenneti vaat edemeyebiliriz ama cehennemin kapılarını kapatacağız. Artık kim ne pay alırsa alsın” ifadelerini kullandı.
Seçime ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:
“Sinan Oğan Doğu bölgesinin, yani Iğdır’ın Kars’ın, Ağrı’nın ve Van’ın adayıdır. Bu sınır bölgelerinin, sınır bekçilerinin makus talihini yenecek olan adaydır.





“Türkiye kavgadan yoruldu artık”
Maalesef ki; siyaset hep batıda oynanan bir oyun haline gelmiş. İlk defa biz Türkiye’nin en doğusundan yola çıktık ve dedik ki; Türkiye’nin 81 vilayetinin tamamı da eşit derecede devletten katkı almalıdır, eşit derecede kalkınmalıdır. Van’a, Iğdır’a, Kars’a, Ardahan’a, Ağrı’ya sadece bir vekillik, eğer çok şanslıysa bir de bakanlık vererek şimdiye kadar bu bölgelere bununla idare edin dediler. Ama, artık ben diyorum ki; Sinan Oğan Ata İttifakı’nın adayı olarak, siyasete değişik bir bakış açısı, değişik bir perspektif getirmek istiyoruz.





Türkiye kavgadan, kavga dilinden yoruldu artık. Türkiye’de kavgayı bir tarafa bırakacak, kavga dilini bir tarafa bırakacak yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. 20 yıldır köhne siyaset bunu beceremedi. 20 senedir Türk siyasetinde var olanlar bu kavgayı bitiremediler, bu kamplaşmayı bitiremediler. Biz diyoruz ki, Van nüfusu Türkiye’nin en genç nüfuslarından birisidir. Beni en iyi Vanlı gençlere anlayacaktır. Vanlı gençler kavga istemiyor, Vanlı gençler iş istiyor.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …