Cuma , 26 Nisan 2024

SON DAKİKA | Türk sinemasının acı kaybı..





‘Benim Ali Sami Yen’im’, Habertürk TV de iki bölüm halinde yayınlandı. 7 bölge 14 bölüm olarak hazırlanan Ekoloji Konulu ‘Son 7 Adım’ Belgeseli’nin, Borneo Yağmur Ormanları bölümünü pilot olarak çekti. Didem Şahin, No Sochi! Belgeselini (2013) Al Jazeera TV’ye çekti. Uluslararası Al Jazeera Belgesel Film Festivali’ne yarışma filmi olarak seçilen belgesel, ulusal ve uluslararası birçok mecrada gösterildi. Kültür Bakanlığı tarafından yapım desteği alan iki projesi; Milli Atlet, ‘Gamze Bulut’ ve Afrika’da çektiği ‘Brikama’ belgesellerini 2014 yılında tamamladı. En son (2015) Batı Afrika’da çektiği ‘Ebola’nın Gölgesinde’ adlı belgeseli TRT World ve TRT Belgesel kanalında yayınlandı.





Ekoloji ve Sürdürülebilir kalkınma konularına özel ilgisi ve bu alanda pratik çalışmaları olan Didem Şahin bir TV kanalında gösterilmek üzere ‘Doğa ve Çocuk’ temalı, 52 bölüm Eco-Belgesel & Program üzerine araştırma ve yazım aşamasındadır. Didem Şahin, 2010-2013 yıllarında Habertürk Televizyonu, Belgesel Kuşağında Yapımcı & Yönetmen olarak görev yaptı.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …