Pazartesi , 29 Nisan 2024

TÜRKİYE ALARMA GEÇTİ! Giriş çıkışlar kapatıldı, tüm izinler iptal edildi





IĞDIR HAYVAN PAZARI KAPATILDI
Iğdır Canlı Hayvan Borsası da hayvanlarda görülen hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kapatıldı. Iğdır’a gönderilen resmi yazıda; “Ülkemizde görülen şap hastalığının bu türünden dolayı hayvan pazarları kapanmıştır. İkinci bir emre kadar hayvanların satışı ve hareketi yasaktır. Aksi durumda kolluk kuvvetleri tarafından 36a kanunun ilgili maddesine göre hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla Bakanlık tedbirlerine uymayanlara 46 bin 159 lira idari para cezası uygulanacaktır” denildi.





ELAZIĞ’DA SAT-2 TİPİ ŞAP VİRÜSÜ ALARMI
Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ”Ülkemizde görülen şap hastalığının bu türünden dolayı hayvan pazarları kapanmıştır. İkinci bir emre kadar hayvanların satışı ve hareketi yasaktır. Aksi durumda kolluk kuvvetleri tarafından 36a kanunun ilgili maddesine göre hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla Bakanlık tedbirlerine uymayanlara 46 bin 159 lira idari para cezası uygulanacaktır” denildi.
Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere gönderilen mesajda ise aşı çalışmalarına başlandığı belirtilerek tespit edilen virüs SAT-2 olup, aşı çalışmalarına devlet eliyle başlanmış olup üretimi tamamlandığında sahaya verileceği vurgulandı.





ÇİVRİL HAYVAN PAZARI KAPATILDI
Denizli’nin çevre illerinde görülen şap hastalığı nedeniyle tedbirler üst seviyeye çıkartıldı. Bu çerçevede yayılmanın önlenmesi amacıyla 8 Mart 2023 itibariyle Çivril Hayvan Pazarı ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve belediyenin duyurusunun ardından bölge halkıda tedbirlerini alarak hastalığın bulaşmaması için çalışmalara başladı.





SARIGÖL CANLI HAYVAN PAZARI İKİNCİ EMRE KADAR KAPATILDI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki canlı hayvan pazarı, ülke genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatıldı.
KARS’TA HAYVAN PAZARLARI KAPATILDI
9 Mart 2023 Perşembe günü itibariyle Kars ve Selim Belediyesi Hayvan Pazarları kapatıldığı kapatıldı. Hayvan Pazarlarının ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.
AFYONKARAHİSAR’DA HAYVAN SEVKİYATI DURDURULDU
Türkiye genelinde hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle Afyonkarahisar’daki hayvan pazarları kapatılırken, il içi ve il dışı hayvan sevkiyatları durduruldu.

Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …