Pazartesi , 29 Nisan 2024

VAKA SAYILARININ YÜKSELECEĞİ YERLERİDE AÇIKLADI





Aşı çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Ceyhan, kitlesel aşılamanın 2,5-3 sene sonra gerçekleşebileceğini belirtti. Filyasyon çalışmalarına ilişkin de değerlendirme yapan Ceyhan, K değerine işaret ederek süper bulaştırıcıların tespit edilmesi gerektiğini açıkladı. Ceyhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Bizim beklediğimiz mutasyon şu: Virüs çok daha az etkili olacak ama aynı zamanda daha bulaştırıcı gelecek. Ancak henüz gerçekleşmedi. Binlerce mutasyon tarif edildi fakat bu mutasyon henüz gerçekleşmedi. Maalesef etkisi azalmadı. Ölüm oranlarına baktığınız zaman azalmış görünüyor. Vaka sayıları çok arttı ona rağmen ölüm sayısı yükselmedi. Bütün dünya öğrendi ki: Bu virüs özellikle belli yaşın üzerinde olanları ve kronik rahatsızlığı olanları öldürüyor. Tedbirler artınca hastaların yaş ortalaması da düştü.
BAĞIŞIKLIK KAYBI YÜZDE 10’A ÇIKARSA SORUN OLUŞTURABİLİR! –
Önemli olan toplumun yüzde 50, 60’ının bağışıklık hale gelmesi. Ama bunların içinde diyelim ki yüzde 1’i bağışıklığı kaybetti. Çok büyük sorun teşkil etmez. Ama yüzde 10’lara çıkarsa sorun oluşturabilir.



VAKA SAYISINI 10’LA ÇARPMAK LAZIM! –
Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın salgının ilk dönemlerinde yaptığı çalışma vardı. 20 bin aktif vakamız vardı. O zaman yapılan kesitsel çalışmada 10 binde 26 oranında pozitif çıktığını Sayın Bakan açıkladı. 83 milyonla çarparsanız 215 bin ediyor. Demek ki bizim tespit ettiğimiz vakayı 10’la çarpmamız lazım. Bu bütün dünya için böyledir.

Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …