Pazar , 28 Nisan 2024

VAKA SAYILARININ YÜKSELECEĞİ YERLERİDE AÇIKLADI





VİRÜS HERKESE BULAŞACAK DÜŞÜNCESİYLE HAREKET ETMEK DOĞRU MU?
– Bu bir toplumsal bağışıklık geliştirmek için yöntem diye düşünülebilir. Fakat şu var: Çok sayıda insan kaybedersiniz. Özellikle riskli gruplarda ölüm oranları çok yüksek. Gençlerde de yaşlılar ve kronik hastalar kadar ağır seyretmese de milyonlarca hastaya çıktığı zaman ciddi sayıda çocuk, genç insan kaybı da oluyor.
– Şu anda Türkiye’de yoğun bakımlarda, hastanelerde sıkıntı yok. Ancak artışlar kontrolden çıkarsa, sağlık sisteminiz büyük zarar görebilir ve baş edemeyebilir. Onun için kontrollü yapalım bu işi, özellikle risk grubunu koruyalım ama diğer grup çıkabilsin. Hatırlarsınız, İngiltere’deki gibi. Ancak bunun bir maliyeti var. O maliyeti, geçen zamanda anladık ki hiçbir ülke göze alamaz.



HASTALIĞI ŞİMDİDEN GEÇİREYİM DEMEK DOĞRU DEĞİL!
– Bu virüsün kuralları belli. Toplumun tedbirleri var. Açık verdiğiniz anda virüs Türk’müş, Amerikalıymış dinlemiyor. Ben buna yakalanayım, nasıl olsa bir şey olmuyor düşüncesinin önünde bazı problemler var. Genç insanlarda da zaman zaman hiç beklemediğimiz komplikasyonlar çıkıyor. Bu virüs ciddi şekilde kan pıhtılaşmasına neden oluyor. Hiçbir risk problemi olmayan 30 yaşında insan hafif geçiriyor hastalığı, 14’üncü günde kalp krizi geçirerek kaybediliyor.



VAKALAR İZMİR’DE, KONYA’DA, DOĞU’DA YENİDEN ARTACAK!
– Bir yerde vaka artışı olduğunda lokal önlemler almanın tabii ki önemi var. Filyasyon ekiplerinin dışında 120 kişilik hekim grubu da ev ev dolaşarak hastaları ziyaret ediyorlardı. Çok büyük uğraşla Ankara’da vakalar azalmaya başladı. Fakat o zaman şunu biliyorduk: Bu Ankara’yla bitmeyecek. 2 hafta içinde İstanbul’da artmaya başladı. Emin olun İzmir artacak, arkasından Konya’da yeniden artacak. Bursa, Balıkesir artmaya başladı. Doğu’da, Karadeniz’de artacak. Çünkü biz şu an şehirler arası dolaşımı tamamen serbest bırakmış durumdayız. Ben yasaklansın demiyorum ama en azından belli oranda kontrol etmek lazım. Gidecek bir kişi en azından kaydını yaptırsın, gideceği yerdeki adresini bildirsin.

Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …