Cuma , 26 Nisan 2024

ABD’den Ağrı’ya Gelin Giden Derya’nın Hazin Öyküsü…





Çocuk Yaşta Gelen Şöhret… Derya Arbaş annesiyle büyüdü. Annesinin sinema kariyeri onun da kariyerini belirleyecekti. 1974 yılında annesinin rol aldığı ‘Battal Gazi’nin Oğlu’ filmiyle sinemaya adım attı. Annesinin çocukluğunu canlandırdı. Derya Arbaş’ın çocukluğu Amerika’da geçti. 15 yaşına geldiğinde ilk önemli rolü için Türkiye’ye dönüş yaptı. Sabahattin Ali’nin ölümsüz eseri ‘Kuyucaklı Yusuf’un sinema uyarlamasında rol aldı. Buradaki ‘Muazzez’ rolü Arbaş’a uğurlu geldi ve peşpeşe film teklifleri aldı. 1986 yılına gelindiğinde artık o da Yeşilçam’ın önemli oyuncuları arasındaydı.





Ağrı’ya Gelin Gitti… Aynı yıl kariyerinin en önemli filmi sayılan ‘Dilan’ın çekimleri için Ağrı’ya gitti. Film bittikten sonra oradan ayrılsa da, Derya Arbaş birkaç ay sonra filmin yapımcılarından birinin oğlu olan Nihat Polat’ın daveti üzerine tekrar Ağrı’ya döndü. Dilan filminden bir aşk doğmuştu. Amerika’da yaşayan Derya Arbaş, Ağrı’lı Nihat Polat ile kısa sürede nikah masasına oturdu. Zerrin Arbaş bu evliliğe onay vermediği için çift, Antalya’da gizlice evlendi. Bir süre sonra kocasıyla Amerika’ya gitti. Resim ve heykel eğitimim almaya başladı, kocası da dil eğitimi. Bu evlilikle beraber Arbaş’ın sinema kariyeri duraklamıştı. Üç yıl sonra da kültürel farklılık gerekçesiyle boşandılar.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …