Cuma , 26 Nisan 2024

KOCASI DÜĞÜNDEN 6 HAFTA SONRA KAYBOLDU, GERÇEK TAM 68 YIL SONRA AÇIĞA ÇIKTI





Kocalarının güvenle vardığı doğrulanana dek eşlerine onların sa-vaşa katılmak için gönderildiğini kimseye söylememeleri istenmişti. Ne yazık ki Billie’nin Avrupa’ya sağ salim ulaştığına dair doğrulama, Peggy’nin ondan son haber alışı olacaktı. Teğmen Billie Harris’in nerede olduğuna dair bilgi olmamasının sebebi, Amerikan ordusunun bürokrasi açısından kargaşa halinde olmasıydı.





Ordu hiçbir bilgiden emin olamıyordu, o yüzden Peggy’ye kocasının nerede olduğuna dair yanlış haberler verdiler. Ordunun Müttefik Kuvvetler kontrolündeki Fransa’daki Yüksek Karargahı Peggy’ye kocasının sağ salim ve eve dönmek üzere olduğunu söylemişti ama ne yazık ki bu durum gerçeği yansıtmıyordu. Yetkililer kocasının nerede olduğu konusunda birkaç hata yaptıktan sonra, Peggy kocasından haber almak veya onu görmek istiyorsa tek seçeneğinin kendi kendisine öğrenmek olduğunu anladı.





Peggy ö-l-dü ö-ldü dirildi: “Bir telegram geldi: açar açmaz paramparça oldum. Sonra tekrar bakınca telegraf ofisine dönerken telegramda yazan tarihten sonra Billie’nin bana yazdığı mektupları da yanıma aldım. Telegramda ‘kaybolma tarihi: 7 Temmuz’ yazıyordu ama Billie bana bu tarihten sonra kendi eliyle mektup yazmıştı. Sonra da ‘görev sırasında kaybolma tarihi: 17 Temmuz’ dediler.”





Peggy ona gönderilen tüm bilgileri topladı, olanları çözmeye çalıştı ve başkalarından gördüğü desteğe sıkı sıkı tutundu: “Bana endişelenme, Billie hiç şüphesiz ‘işlem altındadır’ dediler. Billie’nin ailesi ve ben onun ABD’ye döndüğüne inanmayı seçtik. Bir yerlerde bir hastanede olduğunu, belki kim olduğunu unuttuğunu veya hafızasını kaybettiğini umuyorduk. Böyle vakalar duymuştuk.”





Billie’nin ailesi ve Peggy Billie’nin nerede olduğunu çözmek için sıkı bir şekilde çalışsa da, Billie sonsuza dek kaybolmuştu. Mart 1945 gelip çattığında, Peggy bir daha asla kocasını göremeyeceğini, muhtemelen ö-lmüş olduğunu kabullenmişti. Çok acı verici olsa da, Peggy düşünüp taşınmış ve gerçek ne kadar korkunç olursa olsun kocasının başına ne geldiğini öğrenmesi gerektiğine karar vermişti. Acı gerçekten kaçmak yerine, Peggy cesurca Uluslararası Kızılhaç ile iletişime geçti.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …